BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, October 4, 2009

Chop'd - del 1

Ingen visste egentligen varför de hade hållt ihop i alla dessa år. Filip, Alvin, Ivan och Lucas. Det hade alltid varit de fyra sedan de började på dagis tillsammans. Nu hade i alla fall den yngsta av dem, Ivan, fyllt arton år och det var dags att festa till det rejält. Festen skulle äga rum hemma hos Filip, som var lite utav en förebild för de andra och oftast lyckades skjutsa iväg sin familj när han ville ha huset själv för att ha fest eller när han skulle ha hem en tjej. Filip och Ivan hade städat ordentligt i köket och tv-rummet, där folk främst skulle befinna sig. Alla sköra ägodelar hade lagts i föräldrarnas sovrum och dörren till det hade låsts.

Lucas öppnar husdörren för Alvin, som bär på två flak Spendrups öl och en väska fylld med sprit nog att fylla ett fotbollslag.
- "Ivan ditt lilla kräk, kom hit och hjälp mig bära!", dånar Alvins röst från hallen.
- "Jag sitter och skiter för helvete!" hörs en dov röst från övervåningen.
- "Fille! Kom hit och ta ett flak, mina armar håller på att lossna och födelsedagsbarnet sitter på muggen!"
Lucas stänger dörren och tar väskan med sprit ifrån Alvin, som stönar av lättnad. Han bär in den i köket och ställer den på golvet framför kylskåpet för att sedan återvända ut i hallen och hjälpa Alvin med ölen. Han går före Alvin in i köket, och de båda lägger varsit flak öl på köksbordet. Inte förän nu kommer Fille in i köket och säger;
- "Förlåt, men jag höll på att koppla in stereon. Nu har vi i alla fall ljud ute på altanen också."
- "Blir det inte förbannat kallt att sitta på altanen mitt i April?" frågar Lucas.
- "För det första har solen stått på flera veckor i sträck, och för det andra har jag värmepump där ute. Farsan installerade den förra veckan."
- "Fan va fint!" säger Alvin med ett brett leende. "Har ni någon aning om hur mycket folk det kommer komma?"
- "Vi har räknat på ungefär trettio pers." hörs Ivans mörka röst från köksdörren. "Men det är ju bara de som sagt att de definitivt kommer."
- "GRATTIS!" vrålar Lucas och Alvin i kör.
- "Du får din present senare ikväll, när du är full och go," säger Filip och blinkar med ena ögat. "Vi börjar tycka synd om dig som fortfarande är den enda i gänget som är oskuld."
- "Men lägg av, ni kan ju inte säga att jag inte har försökt."
- "Ikväll behöver du nog inte ens försöka." grinar Lucas.
- "Nej, säg inte att Anna kommer också!"
- "Jojemän, och henne behöver du inte ens försöka få i säng för att det ska gå bra." skrattar Alvin. "Henne har vi ju haft allihop, så då är det din tur att gå med i buksvåger-gänget."
- "Lucas, blanda mig en grogg. Det här kommer bli en jobbig kväll om jag inte börjar tidigt."
- "Redan? klockan är ju inte mer än halv tre." säger Lucas med en skeptisk blick.
- "Bara gör det, jag orkar inte tjabba." säger Ivan uppgivet. "Gör en rejäl JD - cola, är du schysst."
Lucas gör som han blir bedd och räcker över en 60-40 grogg till Ivan.
- "Jaha, grabbar," säger Fille, "Är det inte lika bra att vi börjar nu också då, så att vi inte hamnar efter?"
Lucas öppnar ett flak öl och kastar en var till Fille och Alvin innan han tar en själv.
- "Ett, två, tre!" ryter Alvin, och de tre öppnar sina ölburkar med en enda rörelse.
- "Kasta hit en till mig med, är du schysst, Lucas." säger Ivan, som redan druckit upp sin grogg, med en grimas.
De fyra killarna hjälps åt att lasta in ölen i kylen, och spriten i frysen, och sedan går de in i tv-rummet för att börja spela tvspel, som de alltid gör på sina förfester. De första festarna, ett gäng på 5 tjejer, anlände inte förän vid 6tiden, vid vilken Ivan redan var lite småfull och de andra lulliga. Tv-spelet stängdes av, och musiken sattes igång på en lagom volym som gjorde både musiken och prat hörbart. Alkohol dricks, mer gäster anländer och "GRATTIS!" hörs ett tiotal gånger innan festen är i full gång. Ivan kan se Lucas och Fille stå och prata med Anna. Hon har ett självförtroende som övergår de flesta flickors, och en utstrålning som inte ens en kyrkpojk kan motstå. Ivan ser att Lucas uttalar hans namn och Anna kastar en förförisk blick bort mot soffan, där just Ivan sitter.



Utan att märkas, smyger Ivan vid halvtolv-snåret upp till Filles sovrum med den välformade, och något slampiga Anna. Inne på rummet puttar Anna ner Ivan i sängen, vänder sig om för att låsa dörren och samtidigt slänga av sig sin topp. Hon gör allting i en enda rörelse, vilket får Ivan att tänka att hon är van. Ivans huvud snurrar medans han försöker fokusera på en punkt på taket när han och Anna, omfamnade, kysser varandra och utforskar varandras kroppar. Ivans tröja åker av och han känner Annas läppar kyssa sig neråt mot byxlinningen.

Alvin stänger tvärt av musiken och möts av buande och fula gester. Moraklockan i hörnet hörs signalera midnatt. Alvin överröstar den festande horden med sin djupa röst.
- "TYST! Är det verkligen bara jag som tycker att det är dags att sjunga för vårt lilla födelsedagsbarn?"
Han får några mummel som svar, och sedan tar han ton och de andra faller in.
"Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år.
Javisst ska han leva, javisst ska han leva, javisst ska han leva uti hundrade år!"
- "ETT FYRFALDIGT LEVE FÖR IVAN! HAN LEVE;"
"HURRA! HURRA! HURRA! HURRA!"
Födelsedagssången måste ha hörts hundra meter från festen.
- "Var är Ivan, förresten?" hörs någon i soffan säga. "Han satt ju här för inte mer än fem minuter sen."
Ett långt och skräckslaget skrik hörs från övervåningen.

Fille, som är närmast trappan, och dessutom bor i huset, rusar först upp för trappan, tätt följd av Lucas och Alvin. Han rycker förgäves i den låsta dörren, bankar och ropar på Ivan.
- "Ivan! Vad är det som har hänt?"
Tystnad.
- "Ivan! Lås upp dörrjäveln!" ryter Lucas.
Tystnad.
Fille fiskar upp en nyckelknippa ur sin ficka och låser upp dörren. Han, Lucas och Alvin glider snabbt in genom sovrumsdörren och låser efter sig. De möts av att Ivan ligger naken på sängen, dränkt i blod. Anna ligger dold under täcket.

No comments:

Post a Comment